Premiär för Dagmar Glemme Art Center i Hasslarp, Helsingborg, 2 och 3 advent

Den 2 och 3 advent är det publikpremiär för Dagmar Glemmes nya konsthall i Hasslarp, Helsingborg. Allt sedan fastigheten införskaffades i somras har det flitigt pågått utsmyckningar och renoveringsarbeten på det som nu är Dagmar Glemme Art Center. Från att tidigare framgångsrikt ha arbetat och tagit emot utställningsbesökare i Ugglarp, Halland, har Dagmar nu permanent flyttat till Hasslarp, som ligger norr om Helsingborg – en kort bilfärd från shoppingmeckat Väla.
Förutom Dagmars nya bostad och atelje, hyser konstgården även rymliga utställningslokaler och en skulpturträdgård med Dagmar Glemmes kända glas- och stenskulpturer, upp till 4 meter höga. I de stora arkitektoniskt spännande utställningsrummen visas en varierande permanentutställning. Årliga utställningar med speciellt inbjudna svenska och internationella konstnärsvänner är också planerade, men det är som tidigare främst Dagmar Glemmes egna konstverk som ska ställas ut och ge besökare en härlig upplevelse genom form och färg.
Tre utställningsrum står till förfogande för tavlor och skulpturer, varav ett nedsläckt ”mörkerrum” för belysta glasskulpturer som hon producerat i samarbete bl a med Berengo i Murano, Italien och Kosta Boda i Sverige. Dagmar Glemme Art Center kommer ha öppet regelbundet under våren och sommaren, men öppnar alltså nu redan portarna under två adventshelger.
Öppet:

Södra Torggatan 15, Hasslarp/Helsingborg
Mobil: 0707783119

2:a advent, lör-sön 3-4 dec: kl 12 -17
3:e advent, lör-sön 10-11 dec: kl 12-17

Varmt välkomna!

Vägbeskrivning här!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Utställningar. Bokmärk permalänken.