OM DAGMAR GLEMME

Många som för första gången ser Dagmar Glemmes konst fångas in av de kraftfulla färgerna, de mystiska varelserna och den lekfulla symboliken. I hennes målningar och skulpturer får färger och former lekrum att spela fritt och påverkar oss ofta med en omedelbar glädje och värme. Vare sig hon målar på duk, keramik, glas eller jättelika stenblock, lockar Dagmar Glemme fram former, figurer och varelser som tar oss med på resor i våra inre Kosmos.

Dagmar Glemmes konst är känd på en mängd platser runt om i världen. Hon har haft över 300 utställningar i museer och gallerier med målningar i skilda tekniker, litografier och skulpturer i kermik, glas, brons och sten. Bland raden av offentliga verk kan bl a nämnas en målning hos FN i New York och fyra stora väggmålningar i Återuppståndelsens Kyrka i Fort de France, Martinique. Under senare år jobbar Dagmar Glemme ofta i glas, bl a i glasbruken hos Berengo Fine Arts i Murano, Venedig, Schott/Jena i Brasilien och Bergdala Studioglas i småländska Glasriket.

Bland de största projekten för offentlig utsmyckning som Dagmar Glemme genomfört är ”Weg der Steine” (Stenarnas väg) i den tyska staden Uelzen, där 21 stycken 2-3 meter höga stenskulpturer permanent utsmycker stadens gågator. Hon är även ansvarig för en två våningar hög adventskalender som pryder rådhuset i staden. Mer är på gång i Tyskland under 2010, bl a en glasinstallation i en gymnasieskola utanför Uelzen och en utställning med glas och bildkonst på Museum Schloss Holdenstedt, Hannover i november. Dagmar har även producerat en konst- och musikfilm, ”The Six Elements” 2008. Nästa film blir ett konstnärligt porträtt av landskapet Halland, tolkat genom uttryck från lokala musiker, konstnärer och författare. Dagmar Glemme är medlem i KRO.

CV – Om Dagmar Glemme (PDF, Svenska, 2,3 MB)

CV – About Dagmar Glemme (PDF, English, 2.3 MB)

Get Adobe Reader